Tilgængelighedserklæring

Oplever du, at der ikke er tilgængeligt indhold på https://spillerdinsæd.dk?

Du kan kontakte Københavns Kommune på https://www.kk.dk/email/field_collection_item/25128/field_email?destination=node/7404, hvis du oplever ikketilgængeligt indhold på webstedet.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

– Webstedet overholder standarden fuldt ud
– Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
– Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
Vurdering er foretaget af ekstern part
Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:
Ikke overholder webtilgængelighedsloven.
Ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
Ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Der er steder på siden med ikke tekstbaseret indhold og for svag kontrast i forhold til ratio-kravet. Dette vil blive taget hånd om.

Uforholdsmæssig stor byrde

Synstolkning på videoer på alle siderne har ikke en synkroniseret audio-forklaring. Dette vurderes dog til at være af uforholdsmæssig stor byrde at udarbejde, da det ikke forstyrrer dog forståelsen på siden, eftersom videoen ikke spiller en essentiel rolle for forståelsen af sidens budskab eller indeholder essentiel information.

Der er tekst på billeder, som er utilgængeligt for hjælpeværktøjerne at læse. Dette vurderes til at være af uforholdsmæssig stor byrde at lave om på, eftersom det ikke ødelægger brugerens mulighed for at forstå og lære sidens budskab, da stort set de samme ting bliver formidlet igen nedenunder billede-karussellen.

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til Københavns Kommune på https://www.kk.dk/email/field_collection_item/25128/field_email?destination=node/7404

Denne erklæring blev første gang offentliggjort 16. Oktober 2019

Erklæringen blev senest revideret 16. Oktober 2019

.